Skip to main content

Комунальні і інші платежі: новини місяця, які ви могли пропустити

Post date
Поділитись

Нововведення по комунальних тарифах та інших платежах відбуваються регулярно, і ви могли пропустити деякі з них. Щоб бути в курсі всіх змін, ми підготували для вас невеликий дайджест з найважливішими новинами минулого місяця.

Ознайомтесь, а також оплачуйте комунальні послуги онлайн на iPay.ua.

Дві квитанції за газ

З 1 січня 2020 року споживачі отримують дві платіжки на оплату газу: окремо за сам газ, як за товар, та за його доставку (розподіл).

Його ціна буде формуватись за наступним принципом:  за основу береться обсяг споживання протягом попереднього газового року (з 1 жовтня 2018 по 31 вересня 2019), який множиться на тариф на розподіл – це річна плата за розподіл газу. Річна плата ділиться на 12 щомісячних платежів, які повинні виплачуватися щомісяця протягом року.

Зміни торкнулись і прострочення оплати. Відтепер за кожен день прострочки стягуватиметься додаткова компенсація, яка дорівнює розміру самої плати – тобто фактично за період, на який прострочено платіж, споживач має сплатити подвійний тариф за розподіл.

Новий щоквартальний внесок у квитанціях за воду

Введений новий вид тарифу на холодну воду для жителів Києва, яких обслуговує “Київводоканал” – щоквартальний внесок за обслуговування вузлів комерційного обліку. Він включає загальнобудинковий лічильник та інші конструктивні елементи: трубопроводи, запірна арматура, фільтри тощо. Саме на обслуговування і підтримку в робочому стані всіх елементів цього складного комплексу і будуть витрачатися внески.

Розмір внесків розраховується окремо для кожного будинку в залежності від кількості приміщень та вузлів комерційного обліку на одному будинку.

Міжнародний номер банківського рахунку IBAN

З 13 січня всі платежі за реквізитами в Україні здійснюються лише за міжнародним номером банківського рахунку IBAN. Для оплати рахунку вам буде достатньо одного коду з 29-ти літерно-цифрових символів, який формується наступним чином:

  • Код країни.
  • Контрольне число для запобігання помилкам.
  • Код МФО банку.
  • Безпосередньо номер рахунку клієнта банку.

З таким нововведенням більше не потрібно розбиратися в абревіатурах та кодах платіжки, а отже швидше здійснювати перекази. Здійснюйте оплату за реквізитами онлайн на iPay.ua.

Читайте детальніше прозміну тарифів на комунальні послуги у 2020 році.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись