Skip to main content

Коли увімкнуть опалення та яка буде температура у квартирах

Post date Post count 1335
Поділитись

Особливості опалювального сезону 2022-2023

Існує безліч прогнозів та застережень, що новий опалювальний сезон може стати чи не найскладнішим за всю історію незалежної України. Чи дійсно це так і до чого готуватися українцям?

Коли увімкнуть опалення

Станом на початок осені інфраструктура України готова до опалювального сезону на понад 80%. Тепло подадуть тоді, коли температура повітря впаде нижче за 8 градусів. Закінчиться ж опалювальний період тоді, коли температура впродовж трьох днів перевищуватиме цей показник.

Якою буде температура у квартирах

За інформацією уряду, температура в житлових приміщеннях має досягати +18°С, а в кутових кімнатах +20°С. У разі відхилення від цих показників теплопостачальні підприємства перерахують оплату за весь час такого відхилення.

Проте основна проблема опалювального періоду – удари росії по об’єктах критичної інфраструктури. В тимчасово окупованих регіонах та на територіях з активними бойовими діями тепла може і не бути взагалі. Тому радимо всім українцям провести максимальну підготовку: запастися теплим одягом, пледами, радіаторами та всім, що допоможе в холодному помешканні.

Як сплатити за тепло та інші комунальні онлайн

Також рекомендуємо сплачувати за тепло та інші комунальні послуги онлайн через сервіс iPay.ua. Це дуже зручно і швидко, а реєстрація в Особистому кабінеті дозволить зберегти всі квитанції в архіві платежів, а також створювати шаблони, щоб здійснювати всі необхідні оплати ще швидше.

Читайте також: Хто може отримати знижку на оплату комунальних послуг в Києві

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись