Skip to main content

Коли на АЗС з’явиться пальне та де заправитись по всій Україні

Post date Post count 1122
Поділитись

Карта з доступним пальним по країні та приблизні строки вирішення проблеми дефіциту 

У зв’язку з війною по всій Україні спостерігається гострий дефіцит пального. Для водіїв це стало справжнім квестом – вони можуть по декілька годин стояти в кілометрових чергах або взагалі побачити перед собою пусту АЗС.

Ділимося думками влади та експертів щодо строків розв’язання проблеми, а також корисними ресурсами, які допоможуть знайти доступне пальне по Україні.

Коли з’явиться пальне

У Мінекономіки запевняють, що уряд докладає максимум зусиль для того, щоб в найкоротші строки забезпечити українців пальним. Щобільше, питання щодо надходження бензину та дизпального до української залізниці та автошляхів вже вирішено. Тож є надія, що ситуація покращиться до кінця травня-на початку червня.

Водночас керівний директор WOG Holding Андрій Пивоварський повідомляє, що ринок впродовж місяця вийде на комфортний рівень щодо дизеля, а от по 95-му ситуація складніша, адже у Європі спостерігається його дефіцит. За його прогнозами, для вирішення проблеми знадобиться понад місяць.

Як знайти АЗС з доступним паливом 

Онлайн-карти в режимі реального часу

Щоб полегшити водіям пошук омріяного бензину, в Україні розробили карту, на якій в режимі реального часу можна побачити наявність пального на найпопулярніших АЗС. Просто переходьте за посиланням та шукайте найближчу до себе заправку. Тут ви також знайдете детальну інформацію щодо того, які види палива є у наявності, скільки літрів можна придбати на особу, які талони приймають, чи працює на заправці термінал, графік роботи і т.д.

Окрему мапу із наявним пальним по АЗС Києва створив і Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Мобільні застосунки

На деяких АЗС продають лише пальне, яке було попередньо придбане в офіційних мобільних застосунках. Тож рекомендуємо знайти та встановити їх за назвою АЗС через AppStore/GooglePlay, щоб відстежувати наявність пального, придбати талон чи необхідну кількість літрів. Після цього можна буде просканувати талон на касі АЗС та заправитися.

Telegram-канали

Також існують різні Telegram-канали, які діляться інформацією про наявність пального, ціну та черги:

  • Київ: «Паливо Київ» та «Пальне Київ Бандероканал»;
  • Львів: «АЗС Львів Пальне 95» та «Львів. Пальне»;
  • Вінниця: «Наявність пального у м. Вінниця»;
  • Чернівці: «Пальне в Чернівцях»;
  • Черкаси: «Пальне в Черкасах»;
  • Тернопіль: «Заправка Тернопіль», «Тернопіль.Пальне».

Щоб знайти Telegram-канал з інформацією по вашому місту, спробуйте в пошуку ввести назву міста та слово «паливо» чи «пальне».

А якщо ви таки опинились в черзі на АЗС та не знаєте, як скоротати час, можете прочитати багато цікавих новин в нашому блозі, а також в разі потреби оформити страховку на авто через iPay.ua – це швидко та зручно.

Сподіваємось, проблема з пальним вирішиться найближчим часом! Будьте обережними на дорогах!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись