Skip to main content

Де шукати та як надати допомогу під час війни: ТОП-5 ресурсів

Post date Post count 705
Поділитись

Корисні ресурси, через які можна знайти або надати допомогу тим, хто цього потребує

Потреби українців під час воєнного стану суттєво змінилися. Сьогодні як ніколи важливо допомагати одне одному та підтримувати всіма можливими способами – від фінансів до ліків та продуктів.

Сервіс державних послуг Дія поділився ресурсами, через які можна знайти або надати допомогу.

Potreba

Сайт, через який можна як знайти допомогу, так і надати її потребуючим.

На ресурсі є вся необхідна інформацію про розклад транспорту, який перевозить людей у безпечні області України, житло, безоплатні медичні послуги, товари для дітей та психологічну допомогу. Волонтери допомагають із ремонтом авто, прихистком для тварин, пошуком роботи для біженців, продуктами харчування та іншим.

Оголошення про надання/потребу допомоги може опублікувати кожен.

Паляниця.Інфо

Платформа для швидкого пошуку допомоги по всій Україні за будь-якими категоріями – від донорства крові до пошуку авто для евакуації. Зокрема, можна знайти допомогу вразливим верствам населення: внутрішньо переміщеним особам, літнім людям, дітям, а також допомогу з евакуацією, житлом, продуктами, ліками. Пошук можна вести як по окремих містах/селах, так і по областях та всій Україні. 

Зараз на ресурсі розміщено понад 400 організацій, які надають допомогу, але вся інформація регулярно оновлюється.

Додати інформацію про можливість надання допомоги може кожен. Також через платформу можна подати заявку, щоб стати волонтером.

єДопомога

Платформа створена Міністерством соціальної політики України з метою забезпечення нагальних потреб громадян, котрі постраждали або були змушені змінити своє місце перебування у зв’язку з агресією росії.

Проект об’єднує можливості країни, міжнародних неурядових організацій та волонтерів, щоб люди, які потребують допомоги, швидко її отримали.

Потребуєте допомоги? Заповніть відповідну форму.

Хочете та маєте можливість допомогти? Заповніть форму та чекайте дзвінка оператора для координації допомоги.

HelpMeUA.com

Сервіс для пошуку та надання допомоги цивільним, теробороні та армії ЗСУ. 

Працює за принципом дошки оголошень – ви можете додавати власні пости про потребу допомогти або можливість її надати. Оголошення можна фільтрувати за тегами та локацією. Якщо виникають сумніви, чи дійсну інформацію навели в оголошенні – можна оскаржити.

Турботник

Телеграм-бот, який допомагає українцям отримати тимчасову домівку та необхідні речі у ЦНАПах, що працюють як пункти турботи. Доступний 24/7.

Для того, щоб скористатися ботом, потрібно перейти за посиланням @turbotnyk_bot, обрати потрібну область та населений пункт, вказати, яка саме вам потрібна підтримка, отримати контакти координатора та домовитись про отримання потрібної допомоги.


Нагадаємо також, що НБУ відкрив спецрахунки для підтримки української армії та для гуманітарних цілей. Станом на 30 березня на потреби військових перераховано майже 13,2 млрд грн, на спецрахунку залишилося близько 200 млн грн. Допомогти та зробити свій внесок може кожен:

Дякуємо всім, хто в цей нелегкий час знаходить сили та можливості допомагати іншим! Тримаємося!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись