Skip to main content

COVID-паспорт можна отримати онлайн

Post date
Поділитись

З цим документом українці зможуть вільно подорожувати

В Україні з’явилися цифрові ковід-сертифікати, завдяки яким подорожі в ЄС знову будуть доступними. Документ підтверджує статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від COVID-19.

Поки що отримання сертифікатів працює в тестовому режимі, а зареєструватися на бета-тест може кожен, хто отримав одну або дві дози вакцини від Covid-19 на території України.

Реєстрація відбувається на порталі “Дія”, де необхідно зазначити свої особисті дані (ПІБ), операційну систему смартфону (iOS, Android) та електронну пошту. Через 48 годин ви зможете згенерувати сертифікат в застосунку «Дія» і підписати Дія. Підписом заяву на обробку медичних даних. Після цього всі необхідні дані підтягнуться автоматично.

Попередньо планувалося, що система сертифікатів почне одночасно діяти в усіх 27 країнах Євросоюзу, а також в Швейцарії, Ліхтенштейні, Ісландії та Норвегії. Однак через технічні збої Румунія, Ірландія, Угорщина, Мальта, Швеція та Нідерланди запізнюються — але планують приєднатися вже до 12 серпня.

Незважаючи на те, що карантинні обмеження послаблюють, слід пам’ятати про свою безпеку та безпеку оточуючих. Обирайте оплату платежів онлайн через сервіс iPay.ua, щоб уникнути натовпів в черзі до каси.

Читайте також: Куди влітку можна поїхати з України: перелік дозволених країн

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись