Skip to main content

Час прийшов: які фінансові цілі ставити на 2020 рік

Post date
Поділитись

Багато людей бажає досягти нових вершин в новому році: знайти нову роботу, схуднути, відмовитися від паління… А як щодо ваших фінансових цілей?

Якщо ви чітко сплануєте, чого хочете досягти, то зможете значно поліпшити своє фінансове становище. Рекомендуємо почати з наступних цілей:

Погасити борги

Починати заощадження коштів на втілення мрії або планувати серйозні покупки дуже складно, якщо у вас є борги. Тому перш ніж працювати над формуванням екстреного фонду або збирати на бажану покупку, необхідно знайти способи для заощадження й збільшення доходів, щоб виплатити всі кредити і віддати всі позики якомога швидше.

Погасити борги можна онлайн за лічені хвилини без зайвих витрат часу на сайті сервісу iPay.ua.

Навчитись заощаджувати

Щоб не витрачати всю зарплату ще до кінця місяця, не обов’язково обмежувати себе в покупках та маленьких задоволеннях. Головне – підходити до витрат з розумом та знати правила економії, які допоможуть заощадити кошти. Читайте детальніше в статті “Правила економії: як заощаджувати кошти”.

Заснувати облік доходів та витрат

Систематично фіксуйте та слідкуйте за всіма витраченими коштами . Для цього підійде, як паперовий блокнот, так і сучасні фінансові додатки для мобільного.

Якщо ви здійснюєте комунальні та інші обов’язкові платежі через iPay.ua, в особистому кабінеті ви завжди зможете прослідкувати за своїми оплатами та внести їх в графу витрат.

Створити резервний фонд

Затопили сусідів, раптово захворіли, зламалась побутова техніка чи ваш автомобіль – існує безліч непередбачуваних ситуацій, які можуть трапитись найбільш невідповідний момент. Постарайтеся мати фінансовий буфер – суму грошей про запас. Рекомендуємо, щоб вона дорівнювала вашим витратам за 3-5 місяців.

Отримувати пасивний дохід

Погодьтесь, приємно усвідомлювати, що ви можете нічого не робити, але все ж отримувати гроші. Тому подумайте над додаткових доходом, окрім вашого постійного джерела коштів. Інвестування, акції і депозити – є чимало можливих варіантів. А якщо вас приваблює бізнес і ви сподіваєтеся, що в майбутньому він може стати стабільним пасивним доходом, починайте організовувати його вже зараз так, щоб він не давав збоїв і міг працювати без вашої участі.

Привчайте себе до фінансової дисципліни щодня у новому році та ви помітите поступові покращення вже через короткий час.

Читайте більше цікавих новин на нашій Facebook-сторінці.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись