Skip to main content

Правила економії: як заощаджувати кошти

Post date
Поділитись

Щоб не витрачати всю зарплату ще до кінця місяця, не обов’язково обмежувати себе в покупках та маленьких задоволеннях. Головне підходити до витрат з розумом та знати правила економії, які допоможуть заощадити кошти. 

Записуйте свої витрати

Витрачати гроші і не помічати на що, а потім дивуватися пустому балансу на картці – найпоширеніша проблема. Користуйтесь додатками на телефоні чи комп’ютері, які допоможуть відслідковувати кожну витрату на кожен продукт чи послугу.

В особистому кабінеті на сайті онлайн платежів iPay.ua ви завжди можете прослідкувати за витратами на комунальні послуги або здійсненням інших обов’язкових платежів.

Детальне знання всіх витрат допоможе вам зрозуміти, на що потрібно відкладати кошти щомісяця, а без чого можна спокійно обійтись.

Плануйте місячний бюджет за правилом чотирьох конвертів

Уявіть, що у вас є 4 конверти, в які треба розкласти зарплату (це можна зробити навіть віртуально або провести записи в блокнот чи мобільний додаток). 

Починайте ділити свої кошти за наступною схемою:

  1. Відкладайте 10% на заощадження.
  2. Відраховуйте обов’язкові витрати – наприклад, оренда квартири чи кредит на автомобіль
  3. Відраховуйте комунальні послуги, оплату за інтернет, мобільний, пальне і т.д.
  4. Сума коштів, які залишились після всіх відрахувань, умовно ділиться на 4 частини. На кожну з цих частин потрібно прожити тиждень. Сюди входить, як їжа, так і приємні дрібниці – похід з близькими в кіно чи інші розваги.

З таким підходом у вас нарешті з’являться заощаджені кошти, які дадуть фундамент впевненості в майбутньому.

Користуйтесь карткою

Саме час сказати “ні” готівці. Ви точно не зможете загубити кошти, які знаходяться на картці, а тримання картки в конкретному банку допоможе вам отримувати додаткові бонуси за користування, які згодом можна буде витрачати на продукти чи послуги. Більше того, ви навіть зможете повертати частину свої витрачених коштів у вигляді кешбеку. 

До того ж, картка дозволить вам економити ще й свій час і уникати необхідності сплати комунальних платежів в черзі до каси. Ви зможете робити це онлайн на сайті онлайн платежів iPay.ua.

Заощаджуйте з розумом, плануйте та полегшуйте собі життя за допомогою карток та сервісів-помічників, і з часом забудете, як це – панікувати, що зарплата вже закінчилась, а місяць ще ні.

Більше цікавих новин на нашій Facebook-сторінці.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись