Skip to main content

Скільки коштує дитячий садок у різних країнах світу — рейтинг

Post date
Поділитись

Найвища оплата дитячого садка у Швейцарії, найнижча — у Бангладеші.


Дитячий садок — це світова традиція. У Європі та Азії, Австралії та Африці, Південній та Північній Америці батьки віддають своїх малюків у дитсадки, щоб вони могли отримати якісну дошкільну освіту. В багатьох сім’ях витрати на догляд і навчання дітей складають значний відсоток від загального бюджету.

Те, скільки ви платите за дитсадок, багато в чому залежить від того, де ви проживаєте. Ми поцікавилися цим питанням і виявили приголомшливу різницю між оплатою за дитячий садок в Україні та в інших країнах світу.

В Україні дитсадки на 80% дешевші, ніж у США

Згідно з інформацією Numbeo, Україна посідає 65 місце за вартістю дошкільної освіти серед 104 країн. Так, в Україні середня оплата дитячого садка становить 5 400 грн на місяць. Це майже на 80% менше, ніж у Штатах, де перебування однієї дитини в дитсадку повний робочий день обійдеться приблизно у 26 600 грн на місяць.

Водночас вартість життя в Україні на 60% нижча, ніж у США (сукупні дані по всіх містах без урахування орендної плати).

Читайте також: Безпека дітей в інтернеті

Одразу зазначимо, що в дослідженні йдеться не про державні, а про приватні дошкільні заклади в різних країнах світу. Для зручності всі ціни, незалежно від країни, зазначені в гривні згідно з актуальним валютним курсом.

Один місяць в дитсадку у Швейцарії обійдеться в 6 українських зарплат

Швейцарія — абсолютний лідер за вартістю приватної дошкільної освіти — 69 200 грн на місяць. Для того, щоб віддати доньку або сина у швейцарський дитсадок, українцю із середньою зарплатою треба працювати пів року.

Screenshot_3Країни з найдорожчими дошкільними навчальними закладами приватного типу, повний день, ціна за 1 місяць для 1 дитини, UAH. Дані взяті з сайту numbeo.com.

Друге і третє місце в рейтингу посідають Нідерланди й Австралія (47 500 і 38 400 грн відповідно), четверте і п’яте — Великобританія (33 400 грн) та Ірландія (29 700 грн). Також у десятці найдорожчих країн світу за вартістю дитячих садків: Сполучені Штати, Сингапур, Ізраїль, Франція, Нова Зеландія.

У 39 країнах дитячий садок дешевший, ніж в Україні

У деяких країнах, зокрема і в Європі, дошкільна освіта доступніша, ніж в Україні. Так, середня оплата за приватний дитсадок у Швеції становить 4 200 грн на місяць, що на 20% нижче, ніж ціна на приватні дитячі садки в Києві та інших українських містах. Приблизно стільки ж коштує віддати дитину в садок у Хорватії. А в Грузії батьки платять 3 000 грн на місяць.

Список країн з місячною оплатою до 2 000 грн: Алжир, Сирія, Індія, Непал, Шрі-Ланка, Пакистан, Бангладеш. В останній країні зі списку вартість дитсадка становить 1 200 грн на місяць.

Screenshot_4Країни з найдешевшими дошкільними навчальними закладами приватного типу, повний день, ціна за 1 місяць для 1 дитини, UAH. Дані взяті з сайту numbeo.com.

Нагадаємо, зручно і швидко оплатити приватний дитячий садок в Хмельницькому, Львові, Києві та інших містах України можна онлайн на сайті iPay.ua.

Раніше ми розповідали, як повернути помилково перераховані гроші за комунальні послуги.

Стаття підготовлена за даними Numbeo. Numbeo — найбільша у світі база даних з інформацією про вартість та якість життя в різних країнах світу.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись