Skip to main content

Їжа, комунальні та зв’язок – де «рятують» сashless-розрахунки

Post date Post count 571
Поділитись

Топ найпопулярніших послуг, які можна оплачувати безготівково та онлайн

Триває інформаційна кампанія Національного банку України #Cashless, і ми продовжуємо розповідати вам про усі переваги безготівкових розрахунків. З кожним роком вони стають все більш популярними серед українців. Цьому сприяє і швидкий розвиток технологій та платіжної інфраструктури, завдяки чому з’являються все нові і нові можливості платити безготівково за різноманітні товари і послуги. Але, безумовно, найголовніше — це комфорт, зручність та економія часу, які забезпечують нам сashless-оплати.

Давайте поглянемо на найпопулярніші послуги, які можна не тільки оплачувати картками, але і робити це, не виходячи з дому. Якими з них вже користуєтесь ви?

Замовлення продуктів в магазинах та ресторанах

Багато досліджень доводять, що найбільше грошей українці витрачають на їжу. Отримав зарплату, зняв гроші в банкоматі, пішов в магазин купувати продукти, провівши там, якщо пощастить, мінімум годину. Ще кілька років тому багато з нас робили саме так. Сьогодні у нас є можливість використовувати інший варіант: кілька хвилин в інтернеті – і ви вже замовили все, що потрібно. Більше того, можете розраховувати ще і на доставку просто під двері квартири.

Не хочеться готувати? Замовити та оплатити онлайн карткою зараз можна і безліч готових страв з кафе та ресторанів.

Купуємо онлайн – від техніки до меблів

За даними експертів, з кожним роком українці витрачають все більше коштів, купуючи товари через інтернет. А замовляти сьогодні можна все, що завгодно, починаючи від ліків, закінчуючи технікою чи меблями. Серед категорій товарів, які стабільно користуються високим попитом під час інтернет-шопінгу – сезонний одяг і взуття, речі для дітей та іграшки, електроніка. Все більше затребуваними стають книжки, товари для хобі та спорту, і навіть для садівництва.

Поповнення мобільного та інтернету

Впевнені, ніхто не стане заперечувати, що сьогодні важливо бути завжди на зв’язку. Смартфони та інтернет стали невід’ємною частиною нашого життя. Зараз як ніколи легко поповнювати онлайн мобільні рахунки будь-яких операторів та оплачувати безготівково інтернет-послуги, що надають компанії з усієї України. Зокрема, це можна зробити і на сайті iPay.ua чи за допомогою нашого Viber-боту – в будь-який зручний час доби та з будь-якого місця.

Оплата комунальних без черг

Оплата комунальних рахунків – щомісячний обов’язок і головний біль усіх мешканців України. Ще не так давно оплата комуналки була не найприємнішим процесом. Потрібно було йти до каси з купою паперових квитанцій, витрачати час на їх заповнення вручну та нерви у чергах. А якщо платіжки надійшли не всі одразу? Знову до каси! А якщо рахунок загубився? Шукай, де саме.

Зараз же – зовсім інша справа. Більшість комунальних рахунків можна отримувати через інтернет і оплачувати так само онлайн. При чому варіантів, як найзручніше це зробити, зараз як маку. Через особисті кабінети на сайтах постачальників, мобільні додатки, і, звісно ж, за допомогою платіжних сервісів – таких як iPay.ua. Заплатити онлайн можна як за якусь окрему комунальну послугу, так і за кілька одразу. А робити це є можливість навіть у вихідний день, ви не прив’язані до графіку роботи жодної каси.

Окрім комунальних, онлайн легко здійснювати будь-які інші щомісячні платежі. Наприклад, розраховуватися таким чином за харчування у дитячих садочках тощо.

Купівля білетів та проїзних

Транспорт – ще одна важлива сфера, де ми поступово відмовляємося від готівки на користь кешлес-розрахунків. Нагадаємо, що у Києві цього року сталася майже історична подія, було впроваджено повністю безготівкову оплату проїзду в громадському транспорті, а водії та кондуктори перестали продавати за готівку паперові талончики. Також серед міст, де оплачувати проїзд можна безготівково – Вінниця, Тернопіль та інші.

Все більше пасажирів купують через інтернет і залізничні квитки. Згідно з даними «Укрзалізниці», за підсумками 8 місяців 2021 року онлайн придбано 13,36 млн квитків, а це 72 % від усіх проданих проїзних документів. Для порівняння за аналогічний період 2020 року через електронні сервіси було реалізовано 64 % квитків.

Про інші переваги безготівкових розрахунків читайте в розділі #Cashless в нашому блозі. А попереду — ще багато цікавої та корисної інформації.

Читайте також: Як обрати платіжну картку

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись