Skip to main content

5 базових фінансових правил для кожного

Post date
Поділитись

Уміння вірно керувати своїми особистими фінансами – необхідність, яка позитивно вплине на ваш бюджет.

Існують базові правила особистих фінансів, які має знати кожен. Ознайомтесь з ними та завжди пам’ятайте.

  1. Відслідковуйте свої доходи і витрати. Ви не можете керувати тим, чого не можете виміряти. В особистому кабінеті на сайті сервісу онлайн платежів iPay.ua ви завжди можете прослідкувати за витратами на комунальні послуги або за здійсненням інших обов’язкових платежів.
  1. Встановіть обмежувач для щоденних витрат. Після того, як ви сплануєте дні “великих і оптових покупок”, спробуйте обмежити суму щоденних витрат. Це дозволить вам перестати “спускати” гроші і уникнути спокуси зазирнути в магазин у пошуках чогось смачненького. Тому обдумайте суму, яку ви можете витрачати незаплановано (випити кави, заплатити за додатковий проїзд в транспорті і т. д.), і намагайтеся не допустити перевитрати.
  1. Не робіть спонтанних покупок. Перед тим, як щось придбати, переконайтеся, що ваше рішення прийняте не тільки під дією емоцій.

Найпростіший спосіб – принцип “не куплю сьогодні, куплю завтра”. Відкладіть покупку на інший день, і після того як емоції від спонтанного бажання щось придбати зникнуть, ви зрозумієте, що ця річ не так сильно вам і потрібна.

  1. Спочатку відкладіть, а потім витрачайте. Спробуйте щомісяця відкладати гроші на непередбачені витрати і ви здивуєтесь, як легше буде, коли неочікувано з’явиться необхідність додаткових витрат.
  1. Вчіться економити. Це не означає, що потрібно ставати жадібним. Просто намагайтесь перш ніж щось купити, уважно вивчити пропозиції і вибирати кращі із них. Детальніше про вміння заощаджувати читайте тут.

Нехай ці правила допоможуть вам сформувати свою фінансову незалежність та вміти контролювати свій бюджет. Більше цікавих нових читайте на нашій facebook-сторінці.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись