Skip to main content

Як зекономити при оплаті штрафів за порушення ПДР

Post date Post count 4301
Поділитись

Отримали постанову від поліції? Сплачуйте штрафи зі знижкою протягом 10 днів і онлайн

На дорогах України значно збільшилась кількість комплексів, які автоматично фіксують порушення правил дорожнього руху. Розповідаємо водіям, що робити, коли все ж таки завинили, як швидко оплатити штраф на iPay.ua і при цьому заощадити кошти.

Де працюють камери

У жовтні 2021 року Патрульна поліція запустила в роботу ще 60 нових комплексів відеофіксації порушень ПДР у різних містах та областях. Серед них – Львів, Вінниця, Харків, Тернопіль, Суми, Волинська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Рівненська, Чернігівська області та інші. Тож загалом порушення правил дорожнього руху на трасах та у населених пунктах вже фіксують 218 відеокамер. З детальним переліком їх розташувань можна ознайомитись на сайті Міністерства внутрішніх справ.

За даними правоохоронців, з початку роботи камер (а це трішки більше року) водіям було винесено 2,3 млн адмінпостанов. А порушники сплатили штрафів на 377 мільйонів гривень.

Раніше — вдвічі дешевше, пізніше — вдвічі дорожче

Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення строки та умови при оплаті штрафів різні:

  • Сплатити штраф за порушення, зафіксоване в автоматичному режимі, потрібно протягом 30 днів. Якщо ж заплатити упродовж 10 банківських днів з моменту отримання постанови, то вийде вдвічі дешевше: надається знижка 50%.
  • Сплатити штраф за постановою, складеною безпосередньо патрульними поліцейськими, потрібно протягом 15 днів. 50% знижка у таких випадках не діє, навіть якщо здійснити оплату одразу.
  • А от у разі несплати штрафу протягом встановлених строків, доведеться мати справу з виконавчою службою. Тоді вже сума штрафу може збільшитися вдвічі.

Сплата штрафів на iPay.ua

Сервіс iPay.ua — один з найзручніших і найшвидших варіантів погасити штрафи за порушення ПДР, якщо ви все ж таки їх отримали. 

На сторінці оплати на сайті можна обрати потрібний спосіб. За номером та серією постанови про порушення, за посвідченням водія, паспортом і або свідоцтвом про реєстрацію ТЗ. У будь-якому випадку, кошти вчасно надійдуть на потрібні рахунки, а водій не буде турбуватися про непогашений штраф. Хоча, звісно, найкращий варіант – взагалі не порушувати правил.

Читайте також: Паркування в столиці — хто має пільги та як швидко оплачувати онлайн

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись