Skip to main content

Як зберегти тепло в квартирі

Post date
Поділитись

Незважаючи на те, включене чи ні опалення у вашій квартирі, існують лайфхаки, які допоможуть зберегти тепло у домівці, щоб навіть у найлютіші морози ніщо не стало на заваді домашньому затишку. Читайте корисні поради від iPay.ua.

Правило дня, правило ночі

Сонячне світло дає близько 3% тепла в квартирі. Вранці обов’язково відкривайте штори і впускайте в приміщення максимум світла, особливо якщо ваші вікна виходять на сонячну сторону. Проникнувши в кімнату, воно буде відбиватися від стін (особливо якщо вони світлі) і розсіюватися. При цьому скло, впустивши світло, назад його не випустить. Цей спосіб допоможе збільшити температуру повітря на 1-2 °С.

А ось на ніч необхідно закривати штори і опускати жалюзі. Це також допоможе знизити втрати тепла через скло.

Боремось з втратами тепла

Перевірте на наявність щілин не тільки віконні рами, а й місця стиків з підвіконням. Зверніть увагу, що в цегляних будинках будівельники часто залишають під підвіконнями порожнечі. Щоб не мерзнути взимку, слід заздалегідь заповнити порожні простори утеплювачем. Щілини закладайте за допомогою силіконових герметиків.

Заклейте скло пакувальною плівкою. Всім відомо, що основне джерело проникнення холодного повітря в приміщення – віконні рами. Відмінним, недорогим, надійним способом утеплення старих пластикових або дерев’яних вікон є натягнута поліетиленова плівка, що використовується для упаковки (продається зазвичай в рулонах).

Покращуємо теплообмін

Самостійно зробіть тепловідбивний екран, який дозволить підвищити ефективність тепловіддачі батарей на 20%, і розмістіть його між стіною і батареєю. Зробити його можна зі звичайної фольги чи пофарбованої срібною фарбою фанери.

З точки зору збереження тепла штори у квартирі повинні бути максимально щільними, але краще не закривати радіатори опалення. Як варіант, їх можна зробити короткими або підвертати за батареї.

Домашній затишок

Данське хюгге ніхто не відміняв. Теплий плед, шкарпетки та свічки – і затишний домашній вечір в теплі вам забезпечений.

А коли прийде час сплачувати за опалення – робіть це швидко та безпечно онлайн на iPay.ua.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись