Skip to main content

Як економити електроенергію на карантині

Post date
Поділитись

Оскільки із-за карантину свідомі громадяни майже весь час проводять вдома – збільшується і споживання електроенергії. Щоб ви витрачали менше коштів на її оплату, ми підготували для вас перелік простих порад, які дозволять зекономити.

Заплатити за всі комунальні послуги ви завжди можете онлайн через сервіс онлайн платежів та переказів iPay.ua.

Наша підбірка 8 порад щодо розумної економії електроенергії:

1. Замініть звичайні лампочки на енергоефективні. LED-лампи споживають до 10 разів менше електроенергії, ніж лампи розжарювання.

2. Якщо виходите з кімнати, не забудьте вимкнути освітлення. Під час генерального прибирання не забудьте про миття вікон – це може зменшити потребу в додатковому освітленні на 5%.

3. Розміщуйте холодильник в прохолодній зоні та подалі від сонячного світла та приладів опалення. Якщо температура в місці, де стоїть холодильник, досягає 30°C, споживання електроенергії може збільшитися на 100%.
Коли не використовуєте ноутбук, вимикайте його з розетки. Після повної зарядки гаджетів від’єднуйте їх від електромережі. Інакше вони залишаться в режимі очікування і продовжуватимуть споживати до 95% електроенергії впусту.

4. Якщо використовуєте електрочайник, не наповнюйте його щоразу до самого верху – наливайте лише необхідну кількість води. Не забувайте про очистку чайника від накипу, щоб підвищити теплопровідність.

5. Не вимикайте бойлер із мережі, якщо використовуєте щодня. На підтримку температури витрачається менше електроенергії, ніж на нагрівання з нуля.

6. Щоб пилосос працював в найбільш енергоефективному режимі потрібно своєчасно очищати або замінювати мішок, який збирає пил.

7. Якщо готуєте на електроплиті, використовуйте сковорідки та каструлі з кришками. Так страва швидше приготується і буде спожито менше електроенергії.

8. Перегляньте ще раз інструкції з експлуатації пральної та посудомийної машинки. Неправильно обрані програми можуть знизити ефективність використання техніки.

Читайте також детальну інструкцію по оплаті комунальних послуг онлайн через сервіс iPay.ua.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись