Skip to main content

Хто першим в Україні запустив онлайн-перекази з картки на картку і в якому році?

Post date
Поділитись

Як ви гадаєте, коли в Україні з’явилися онлайн-перекази з картки на картку і яка компанія першою надала таку послугу?

8 з 10 операцій з платіжними картками є безготівковими. Саме такі дані наводить Нацбанк за 2019 рік. Загальна сума безготівкових операцій щороку зростає: торік вона збільшилася майже на 25% відносно 2018 року. Водночас найпопулярнішою послугою є переказ з картки на картку. Це пояснюється, зокрема, збільшенням кількості платіжних карток — станом на 1 січня 2020 року в Україні їх налічується більш ніж 68 мільйонів штук.

Сьогодні переказ з картки на картку здається настільки звичною справою, як, наприклад, перегляд улюбленого серіалу або купівля продуктів у супермаркеті. Наче так було завжди. Але чи здивуєтеся ви, якщо ми скажемо, що перший онлайн-переказ з картки на картку в Україні здійснено лише у 2013 році, тобто якихось 7 років тому? І iPay.ua став першою компанією, яка налаштувала таку послугу для своїх клієнтів.

Банки не вміли обробляти безготівкові перекази, їх довелося вчити

У 2013 році завдяки партнерству з Mastercard і Visa, а також співпраці з Альфа-Банк Україна iPay.ua розмістив на своєму сайті унікальну на той час послугу — грошові перекази з картки на картку через інтернет. Але виявилося, що банки не вміли обробляти такий вид транзакцій. Тому лише 1 з 4 операцій була успішною.

“Впливати на роботу всіх банків країни (а їх працювало понад 170) не було можливим. Але ми вірили, що послуга переказу з картки на картку онлайн стане популярною. І з нашого боку потрібно зробити надзусилля, щоб досягти максимальної конверсії. Тому наші топ-менеджери зустрічалися зі співробітниками банків і процесингових центрів, щоб навчити їх працювати з новою послугою”, — згадує генеральний директор iPay.ua Євген Веліканов.

Уже через місяць кількість успішних транзакцій збільшилася вдвічі. А ще через кілька місяців компанія досягла максимальної прохідності операцій.

Сьогодні переказ грошей з картки на картку — одна з найпопулярніших послуг на нашому сервісі платежів. Одна транзакція здійснюється кожні кілька секунд. А всього через наш сайт вже переказали кошти 5 мільйонів разів!

Переказати гроші через iPay.ua можна різними способами: традиційно — з картки на картку, за номером телефону та email-адресою. Ми приймаємо картки Visa, Mastercard і ПРОСТІР будь-якого банку України. Спробуйте і ви — і розкажіть нам свої враження від послуги!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись