Skip to main content

Вартість комунальних послуг зросте: коли, на скільки та чому?

Post date
Поділитись

Українцям загрожує чергове зростання тарифів на комунальні послуги вже з липня. До кінця 2020 року ціна в платіжках стане набагато більшою, адже подорожчає абсолютно все: газ, вода, електрика та опалення. Ми дізнались, які зміни очікують українців і як з ними впоратись.

Зміни тарифів в Україні

«В Україні знову подорожчає комуналка, незважаючи на обіцяне президентом Володимиром Зеленським зниження тарифів», – повідомляють нас з усіх ЗМІ. Тож як зростуть ціни та коли чекати нового удару по гаманцю українця?

Ріст комунальних платежів відбуватиметься поступово протягом року:

  • Починаючи з 1 липня вартість газу стрімко зросте. Блакитне паливо для пересічного українця буде нараховуватись за ціною промислових підприємств, тобто на 70% дорожче.
  • Наступний етап змін в комуналці припадає на перші дні жовтня. Пільговий тариф за обсяг до 100 кВт-год за тарифом 90 коп/кВт-год буде відмінено, що призведе до росту цін на електроенергію.
  • Початок опалювального сезону (орієнтовано 15 жовтня) теж додасть цифр в рахунки. Саме тоді почнуть діяти нові розцінки за опалення, які були затверджені ще в березні. Українцям доведеться платити на 10-15% більше.
  • З початком 2021 року громадянам України прийдуть нові рахунки за водопостачання. Уже з 1 січня планується ріст цін приблизно на 17-20%.

Яка ж причина?

Зростання тарифів на кожну з послуг має свої передумови. Поступове збільшення вартості газу й перехід України до світових цін — це вимога Міжнародного валютного фонду в рамках надання чергового кредиту розміром 5 млрд євро. Підвищення ціни на електроенергію обумовлене бажанням Мінекоенерго знизити «зелений» тариф без пролонгації його дії. Необхідність підвищення ціни на теплопостачання пояснили збільшенням витрат на мережі, зростанням мінімальних зарплат та інших складових собівартості.

Як заощадити з iPay.ua?

Коли тарифи для українців зростають – iPay.ua завжди допомагає користувачам найбільш вигідно оплатити комунальні послуги. Перш за все, оплата комуналки онлайн – це економія часу та енергії, які потрібно витратити на безкінечні черги в банках та заповнення квитанцій. Натомість, здійснити оплату через інтернет за допомогою сервісу iPay.ua можна всього за декілька хвилин та пару кліків.

Як оплатити комунальні послуги онлайн

  • Увійдіть в свій особистий кабінет iPay.ua (або зареєструйте, якщо у вас його ще немає)
  • Перейдіть в категорію “Комунальні послуги“.
  • Оберіть послугу, яку бажаєте оплатити.
  • Слідуйте підказкам на сторінці оплати та вкажіть відповідні дані.
  • Внесіть інформацію, що вказана на платіжній квитанції або підтвердіть розрахункові показники.
  • Вкажіть дані платіжної картки та підтвердіть платіж.

Більше не потрібно збирати численні папірці – всі платежі, квитанції та показники можуть зберігатись в архіві вашого особистого кабінету. А перед здійсненням платежу у вас буде можливість внести показники лічильників.

На жаль, iPay.ua не може змінити тарифи, встановлені постачальниками. Проте ми допоможемо заощадити ваші гроші. В багатьох містах України діє знижка до 10% на оплату комунальних послуг за умови, якщо оплата здійснюється до 20 числа (включно).

Комунальні послуги неминуче зростуть в цьому році, тому українцям варто контролювати свої витрати та заощаджувати час та гроші. Слідкуйте за новинами, а також оплачуйте комуналку онлайн на iPay.ua.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись