Skip to main content

В Україні розгорнуть мережу мініелектростанцій, щоб уникнути блекауту

Post date Post count 1178
Поділитись

Уряд проводить заходи з метою унеможливлення тривалої непридатності енергосистеми

Впродовж останніх місяців енергосистема України зазнала значних втрат через постійні обстріли. Станом на сьогодні зберігається значний дефіцит потужності. В зв’язку з цим уряд планує створити в Україні мережу вітчизняних мініелектростанцій, щоб уникнути тривалого виведення з ладу енергосистеми.

Що це означає

Мініелектростанції забезпечать роботу енергогенерувальних підприємств, оскільки будуть надавати електроенергію для власних потреб підприємства. Їхнє призначення – убезпечити основні станції, сформувати критичний резерв і незалежність генерування енергії.Також вони допоможуть забезпечити постачання води та опалення у населені пункти.

Мініелектростанції невеликі та не вимагають особливого обслуговування, а двадцять таких станцій можуть згенерувати потужність одного атомного блоку.

Як довго в Україні будуть проблеми зі світлом

За прогнозами, дефіцит електроенергії збережеться, як мінімум, до кінця зими. Проте коли за вікном буде плюсова температура, роботи з відновлення потужностей значно пришвидшаться. Тому якщо погода буде радувати теплими днями, поступово обсяг доступної генерації електроенергії буде збільшуватися.

Закликаємо по можливості вчасно сплачувати рахунки за електроенергію, сьогодні це неабияка підтримка енергетиків, які роблять все, щоб повернути світло у домівки українців!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись