Skip to main content

В кожного українця може з’явитися офіційний e-mail

Post date
Поділитись

В Україні вже незабаром разом з паспортами зможуть видавати офіційні електронні адреси. Читайте у нашому матеріалі, як це працюватиме та для чого українцям така опція.

Як це працюватиме?

Електронна адреса буде автоматично присвоєна під час оформлення паспорта громадянина України вперше або під час оформлення обміну внутрішнього паспорта. Крім того, адресу можуть присвоїти і за бажанням фізичної особи.

Така можливість буде і в юридичних осіб – отримати офіційний e-mail можна буде під час реєстрації компанії, установи, товариства чи фізичної особи-підприємця.

Процедура буде відбуватися через Єдиний портал державних послуг “Дія”.

Як виглядатиме офіційний e-mail

Офіційна електронна адреса буде містити ідентифікатор, символ “@” та доменне ім’я. При цьому її не можна буде реєструвати на російських доменах “ru”. Наразі немає інформації, на якому саме поштовому сервері будуть розташовані адреси.

Навіщо кожному українцю офіційний e-mail

Листи чи повідомлення, відправлені на офіційну електронну адресу, вважатимуться такими, що надіслані та офіційно вручені, ніякого документального підтвердження їх направлення не буде потрібно. А це може значно спростити спілкування між фізичними і юридичними особами з державними органами.

Переказ коштів по e-mail

До речі, вже зараз електронна пошта може знадобитися не тільки для отримання/відправки листа, але й для швидкого переказу коштів з картки на картку по Україні.

Як здійснити переказ:

  • Переходьте на сторінку переказу та введіть наступні дані: номер свого телефону, суму переказу та e-mail отримувача.
  • Кошти будуть списані з вашої картки, після чого отримувач отримає e-mail з посиланням для отримання переказу.
  • За посиланням у відповідній формі отримувач повинен внести номер своєї платіжної картки для отримання переказу. Це потрібно зробити впродовж 7 днів, в іншому випадку кошти повернуться відправнику.

Читайте більше цікавих новин на нашій Facebook-сторінці.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись