Skip to main content

Туристична страховка: навіщо потрібна та як оформити онлайн

Post date
Поділитись

Новорічні канікули за кордоном – чудова ідея! У святковому настрої та приємному плануванні подорожі ви можете навіть не згадати про туристичне страхування, яке є обов’язковим в деяких країнах, а також допоможе вам подорожувати та не хвилюватися через можливі витрати у разі настання страхового випадку.

Читайте детальніше про страхування та оформляйте туристичну страховку онлайн.

Країни, для в’їзду в які страховка обов’язкова

Інколи покупка страхового полісу – це не ваш вибір, а обов’язкова умова перетину кордону.

Для подорожей в будь-якій країні Шенгенської зони у вас повинен бути страховий поліс, дійсний на весь період вашої поїздки з покриттям не менше 35000 доларів або 30000 євро.

До країн Шенгенської зони входять: Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Франція, Італія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина , Словенія, Іспанія, Швейцарія, Швеція.

Країни, для в’їзду в які страховка не потрібна, але рекомендована

Так, при в’їзді в США або Об’єднані Арабські Емірати у вас не вимагатимуть страховку – і тим не менш, її краще мати. Вартість медичних послуг в цих країнах дуже висока. зубний біль, напад апендициту, харчове отруєння, випадкова травма або будь-яка інша проблема зі здоров’ям, яку не вдасться «перетерпіти» до будинку, можуть обійтися в тисячі, а то й в десятки тисяч доларів. До прикладу, лише виїзд швидкої допомоги в США вартуватиме приблизно 700 доларів.

Що робити при настанні страхового випадку

В ідеалі – в першу чергу зателефонувати на гарячу лінію в асистанс. Асистанс – це компанія, з якою у страхової укладено договір і яка безпосередньо займається супроводом потерпілого при настанні страхового випадку. Телефони відділу підтримки асистансу вказані на страховому полісі – тому носіть його постійно з собою, а не залишайте на дні валізи в готелі. Якщо немає бажання носити поліс, сфотографуйте номера або внесіть їх в телефонну книгу.

Постарайтеся зберегти якомога більше документів – всі рецепти і висновки лікарів, всі рахунки з клініки і аптечні чеки. Обов’язково запишіть контактну інформацію медичного закладу, в якому ви лікувалися, а також прізвище, ім’я та контакти вашого лікуючого лікаря. Чим більше документальних підтверджень ви надасте, тим вище шанс оперативно отримати страхову виплату.

Сподіваємось, що дана інформація допоможе вам зрозуміти, що нехтувати оформленням страховки не варто заради своєї ж безпеки. Бажаємо чудових новорічних вихідних!

Дізнавайтесь більше цікавої інформації на нашій сторінці в Facebook.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись