Skip to main content

Турбота про екологію: 5 простих дій

Post date
Поділитись

Останнім часом світ все більше говорить про екологічний спосіб життя. Принцип «нуль відходів» і усвідомлене споживання стають все популярнішими. Розповідаємо, що можна зробити, щоб ваш спосіб життя був екологічнішим.

Оплачуйте онлайн

Як відомо, касові чеки можуть завдати шкоди здоров’ю окремої людини і навколишньому середовищу в цілому. При цьому альтернативи чекам ще не придумали і ми щодня змушені отримувати їх на касі. Трішки мінімізувати їх кількість ви можете сплачуючи послуги чи здійснюючи перекази онлайн – якщо робити це через сервіс iPay.ua, ви отримаєте електронну квитанцію на e-mail одразу після здійснення платежу.

Економте використання води та електроенергії

Існує багато ситуацій, в яких ми могли б бути економніші, але чомусь цього не робимо. Наприклад, звичка залишати кран відкритим, поки ви чистите зуби, або давати воді литися даремно, поки ви ретельно натираєте посуд – все це легко контролювати.

Те ж саме стосується і електроенергії. Користуйтесь енергозберігаючими лампами замість звичайних, вимикайте техніку, яка не потрібна вам прямо зараз, і не забувайте виймати зарядні пристрої з розетки.

А щоб економити ще й свій час, сплачуйте за воду, електроенергію та інші комунальні послуги онлайн.

Спілкуйтесь в месенджерах дозовано

Виявляється, популярні повідомлення, які відправляють користувачі через месенджери, істотно шкодять екології. Такий збиток можна порівняти з викидами від транспорту.

Щоб відправити повідомлення через сервер, необхідна електроенергія. Якщо підрахувати всі повідомлення, то це велика кількість електроенергії, яка і шкодить навколишньому середовищу. Тому рекомендуємо переглянути доцільність щоденних коротких повідомлень на кшталт “ок” чи “ура”.

Здавайте сміття на переробку

Сміття – це цінний ресурс. Звичайну паперову упаковку з-під пластівців можна переробити 7 разів, а 60 кілограмів такого паперу рівноцінні одному дереву.

Як сортувати сміття? Щоб навчитись, встановіть на додаток “Сортуй”, у якому детально описується, що і куди здавати і який предмет до якого виду сміття відноситься.

Читайте більше цікавих новин на нашій сторінці в Facebook.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись