Skip to main content

Страхування автомобіля ОСЦПВ: що це, навіщо та як оформити онлайн

Post date
Поділитись

Всі власники автомобілів знають, що непередбачувані ситуації на дорогах – те, що може трапитися з кожним незалежно від досвіду водіння. Саме тому не варто нехтувати обов’язковим для водіїв в Україні страхуванням ОСЦПВ.

Що таке ОСЦПВ?

“Обов’язково страховка”, “автоцивілка” чи ОСЦПВ – це все один і той же поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів.

Навіщо мені страховка?

Окрім того, що страховий поліс ОСЦПВ є обов’язковим в Україні, ви дійсно можете зберегти власні кошти, якщо станете винним у ДТП. Страхова візьме на себе витрати за шкоду, заподіяну автомобілю потерпілого, здоров’ю пасажирів чи навколишньої нерухомості.

Зверніть увагу, що наявність ОСЦПВ не покриє витрати на поновлення автомобіля винуватця ДТП, у випадку викрадення авто чи пошкодження внаслідок природних або техногенних факторів.

А якщо я не застрахую своє авто?

Якщо ви сідаєте за кермо авто, не маючи при цьому полісу ОСЦПВ, вам може загрожувати штраф у розмірі від 425 до 850 гривень. Так, оштрафувати вас зможуть лише після скоєного ДТП, однак рекомендуємо не нехтувати цим обов’язком.

А якщо ви стали винуватцем ДТП та не маєте оформленої страховки, відшкодовувати збитки потерпілим доведеться за власний рахунок.

Як швидко оформити страховку ОСЦПВ?

Найшвидший спосіб оформити страховий поліс без походів в офіс страхової компанії ба без лишніх паперів – зробити це онлайн за лічені хвилини. Розраховуйте вартість та купуйте страховку через сервіс онлайн-платежів iPay.ua.

Більше цікавих новин на нашій сторінці в Facebook.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись