Skip to main content

Початок нової ери цифрових платежів в Україні: iPay.ua розробляє новий платіжний метод «Мій банк»

Post date Post count 671
Поділитись

iPay.ua розробляє новий платіжний метод «Мій банк» — перший в Україні метод, що дозволить сплачувати за товари та послуги прямо з застосунку банку, незалежно від того, де у покупця відкрито рахунок.

«Мій банк» — це унікальний платіжний інструмент, створений для всіх українців. Він поєднує у собі переваги безпечної cashless-оплати та здешевлення платежів для українського бізнесу і підходить як для онлайн, так і для офлайн-оплат. Для розрахунків не знадобляться картки або додаткові застосунки — тільки застосунок банку, в якому у покупця відкритий рахунок.

Метод «Мій банк» передбачає швидкі перекази в межах рахунків IBAN. Це безпечна та прозора альтернатива картковим транзакціям, яка вже набрала популярності в Європі, Азії та США. Такі платежі дуже привабливі для бізнесу, оскільки передбачають низьку комісію. Тому «Мій банк» — це не лише зручний та безпечний спосіб розрахунків, а й можливість підтримати український бізнес у непрості часи війни.

Здійснювати платежі за допомогою нового платіжного методу зможуть покупці, які мають рахунки у банках, підключених до «Мій банк». Першими до нового платіжного методу приєднаються 12 українських банків, зокрема Банк Кредит Дніпро, ТАСКОМБАНК, Укргазбанк та ін.

Мета проєкту «Мій банк» — об’єднати українські банки, щоб кожен мав змогу сплачувати за товари та послуги зручно й швидко за допомогою інноваційного методу — незалежно від того, в якому банку відкритий рахунок.

Переваги платіжного методу «Мій банк»

Платіжний метод «Мій банк» принесе користь всім на українському ринку: бізнесу, банкам, покупцям.

  • Для банків: можливість залучати більше бізнес-клієнтів внаслідок здешевлення платежів, а також гнучкість у наданні клієнтам різних форматів оплати.
  • Для бізнесу: підприємці зможуть менше платити за еквайринг завдяки зниженій комісії за транзакцію.
  • Для покупців: можливість безпечно та швидко сплачувати за будь-які товари та послуги безпосередньо застосунком свого банку.

«Мій банк» — на 100% український продукт

«Мій банк» — це перекази IBAN to IBAN, у здійсненні яких беруть участь тільки українські гравці ринку. Міжнародні платіжні системи відсутні у ланцюжку посередників, що дало змогу суттєво знизити вартість платежів для бізнесу.

Як відбувається оплата через «Мій банк»

Метод «Мій банк» забезпечує миттєвий доступ до оплати через застосунок банка покупця. Все, що потрібно — це натиснути на кнопку «Мій банк» в онлайн-магазині або відсканувати друкований QR-код «Мій банк» на касі офлайн-магазину. Після цього лишається тільки вибрати свій банк для платежу. Не потрібні ні додаткові застосунки, ні термінали.

Оплата через «Мій банк»  в середньому займе 7 секунд:

  1. Вибір методу «Мій банк». Покупець натискає на кнопку «Мій банк» при оплаті в онлайн-магазині або сканує камерою смартфона QR-код. 
  2. Вибір рахунку для сплати. Клієнт перенаправляється на онлайн-сторінку вибору банків та переходить в застосунок свого банку. Всі дані платежу автоматично з’являються у застосунку, і покупець підтверджує оплату.
  3. Завершення транзакції. Кошти списуються з рахунку покупця та переказуються на рахунок продавця.

Платежі через «Мій банк» допомагають армії

Кожен покупець, банк та торговець, який бере участь у проєкті «Мій банк», буде допомагати українській армії. Частина доходів, отриманих від транзакцій за новим методом, йтиме на потреби ЗСУ — до двох великих благодійних фондів, серед яких Благодійний фонд Сергія Притули.

Першими спробувати новий платіжний метод зможуть користувачі нашого сайту, в категоріях поповнення мобільного Vodafone, Lifecell та Kyivstar, а також клієнти торговців, у яких iPay.ua підключено як платіжного провайдера.

Щоб дізнатися першим про новини проєкту та можливість підключення до «Мій банк» заповніть анкету, а також слідкуйте за оновленнями в нашому Facebook.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись