Skip to main content

Онлайн-дозвілля: що робити під час карантину

Post date
Поділитись

Введений карантин вносить свої корективи в життя людей у всьому світі. Українцям строго рекомендують дотримуватись правил гігієни та обмежити вихід на вулицю. Якщо виникне потреба здійснити платежі чи перекази, ви можете зробити це онлайн через сервіс iPay.ua.

А щоб зайняти дозвілля під час карантину чимось корисним, рекомендуємо долучитись до різних онлайн-активностей. Це можна зробити абсолютно безкоштовно.

Навчання

Навчальна онлайн-платформа Coursera, заснована професорами Стенфордського університету, відкрила доступ до понад 3800 курсів і 400 спеціалізацій (на період з 12 березня до 31 липня). Більшість програм доступна тільки для студентів університетів (які підключені до Coursera for Campus). Однак навіть якщо ви не студент, на Coursera завжди є безліч безкоштовних курсів без завдань і сертифікації. Для навчання знадобиться знання англійської мови.

Українська освітня платформа Prometheus також запропонувала для вчителів, батьків, школярів і студентів понад 100 безкоштовних онлайн-курсів для ефективного дистанційного навчання під час карантину. Зокрема Prometheus пропонує безкоштовні курси для школярів з підготовки до ЗНО з математики, історії України, української мови та літератури, англійської мови.

Шанувальників серії романів про Гаррі Поттера можна знайти як серед дітей, так і серед дорослих. А відтепер ви можете всією сім’єю поступити в онлайн-школу чарівництва Хогвартс і вибрати собі факультет – Ґрифіндор, Слизерин або будь-який інший з чотирьох. Більшість курсів проходять в розважальному форматі, однак в програмі є і корисні предмети, наприклад, астрономія, яка побудована на науковій основі. Такі курси підійдуть для школярів середніх класів зі знанням англійської мови. Вчитися разом з Гаррі Поттером їм буде набагато цікавіше, ніж в звичайній школі, тим паче, під час карантинних канікул.

Музика

Віденська державна опера відкрила свої архіви для прямої трансляції.

Починаючи з 15 березня 2020 року, Wiener Staatsoper абсолютно безкоштовно транслюватиме записи минулих вистав опери щодня через потокову платформу www.staatsoperlive.com. Графік трансляцій: щодня о 19:00 за австрійським часом. Записи будуть доступними протягом 24 годин.

Мистецтво

Що стосується музеїв, їх також можна відвідати онлайн. Наприклад, у вас є нагода прогулятися по залах закритого на карантин французького Лувру. У спеціальному розділі офіційного сайту зібрані відео, присвячені окремим експозиціям, експонатам і відкриттям.

Rijksmuseum в Нідерландах входить до двадцяти найпопулярніших і найбільш відвідуваних художніх музеїв світу. Під час віртуальної екскурсії ви зможете побачити картини Рембрандта, Вермеєра, Халса, Хоха, Стіна, Рейсдал і багатьох інших художників.

Також можна прогулятися онлайн залами Британського музею. Музей пропонує відвідувачам значну онлайн-колекцію і віртуальні екскурсії по експозиції на офіційному каналі в YouTube.

Подорожі

Подивитися на такі цікаві місця, як Білий Дім в США чи Букінгемський палац теж можна онлайн – за допомогою віртуальних екскурсій від Google. Зробити це на гаджетах можна за допомогою програми Google Expeditions.

Бережіть себе та здоров’я своїх близьких!

Читайте також про можливості грошових переказів онлайн, які можна зробити, не виходячи з домівки.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись