Skip to main content

Лайфхаки, як збільшити швидкість інтернету

Post date
Поділитись

Якщо ваш інтернет працює дуже повільно, цьому може передувати безліч причин, окрім проблем на стороні провайдера. Справа може бути і в мережевому обладнанні, вашому комп’ютері, операційній системі чи встановлених програмах. Читайте наші лайфхаки для покращення швидкості інтернету, а також сплачуйте за користування онлайн.

pay

Наведіть порядок у браузері

У багатьох користувачів є не надто корисна звичка відкривати відразу багато вкладок в браузері, та ще й закріплювати їх для автоматичного відкриття. В результаті при вході в мережу ваш браузер змушений відразу завантажувати відразу сайтів і через це кожна сторінка відкриватиметься повільніше. Закрийте зайві вкладки і інтернет відразу стане кращим.

Знизьте якість відео

Навіщо дивитися кожен відеоролик зі милими котиками в якості 1080р, тим більше що він часто знятий в більш низькій якості? Залиште HD для перегляду кіно і серіалів. Натисніть на шестерню в правому нижньому кутку програвача і виберіть нижчу якість зображення. Звук від цього не постраждає, а ось відео почне завантажуватись набагато легше.

Пришвидшіть роботу браузера

Іноді «гальма» інтернету – це насправді «гальма» браузера. Якщо у вас дуже багато доповнень, вимкніть непотрібні, забороніть сайтам надсилати повідомлення, а також оновіть браузер до останньої версії. Крім цього, можна перевірити внутрішні налаштування браузера: серед них можуть бути такі, які обмежують завантаження веб-сторінок.

Приведіть у порядок комп’ютер

Часто повільно працює не сам інтернет, а ваш комп’ютер, а разом з ним і зв’язок, і браузер. Один з ефективних способів, як збільшити швидкість інтернету – додати продуктивності вашому пристрою. Проведіть перевірку на віруси, виконайте чистку системи, усуньте перегрів, збільшіть обсяг оперативної пам’яті.

Перевірте мережевий кабель

Незалежно від того, чи використовуєте ви Wi-Fi або Ethernet-з’єднання, в вашу квартиру з під’їзду прокладений кабель. Він може перегнутися або пошкодитись, і це автоматично погіршить якість з’єднання. Перевірте кабель на доступних вам ділянках або попросіть співробітників вашого провайдера усунути можливі пошкодження, щоб переконатися, що швидкість інтернету не залежить від його стану.

Оновлення прошивки і налаштування роутера

Якщо ви використовуєте маршрутизатор для доступу в інтернет, ще один спосіб, як збільшити швидкість інтернету, полягає в оновленні його прошивки. З новою версією прошивки ваш роутер може почати краще приймати сигнал Wi-Fi (якщо ви його використовуєте), та й взагалі працювати спритніше. Завантажити прошивку можна навіть на сторінці управління пристроєм.

Сподіваємось, наші поради допоможуть вам пришвидшити роботу свого інтернету! Більше цікавих новин читайте на нашій Facebook-сторінці.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись