Skip to main content

Харчування в дитячих садочках Києва: скільки коштує та як платити

Post date Post count 3496
Поділитись

Роз’яснюємо, у яку суму обходиться день перебування дитини в садку, хто має пільги та як зручно оплачувати харчування дітлахів онлайн

За даними Київської міської державної адміністрації, у 2021 році до дошкільних навчальних закладів столиці вперше пішло майже 30 тисяч малюків. Усього ж дитячі садки у Києві відвідують більше ста тисяч діток. З одного боку, садочки для батьків – це справжній порятунок, адже дорослі можуть спокійно працювати, не хвилюючись за свою дитину. З іншого боку – це і щомісячний головний біль, бо потрібно платити за харчування. Ось-ось прийдуть свіжі платіжки. Розповідаємо, у скільки зараз обходиться батькам перебування дітей у садках, хто має знижки та як зручно та швидко оплачувати рахунки, не витрачаючи багато часу і нервів.

Тарифи на харчування та особливості оплати за дитячий садок

Ще в минулому році вартість харчування малюків у садочках частково компенсувалася за рахунок бюджету Києва. Але з 2021 року у підходах до фінансування відбулися кардинальні зміни: батьки стали оплачувати 100% вартості харчування. Проте, як акцентували представники міської влади, плата нараховується виключно за ті дні, коли дитина фактично знаходилась у садочку.

Розцінки на харчування у садках щороку затверджують райадміністрації своїми розпорядженнями. Суми, залежно від району і навіть від віку дітей, можуть відрізнятися. Наприклад, у 2021 році в Подільському районі встановлена плата в розмірі 43,55 грн на день для наймолодших і 64,58 грн на день для старших діток. У Дарницькому районі у більшості садочків тариф складає 46,14 грн/день у яслах та 68 грн/день у старших групах. Отже, якщо дитина відвідувала садок повний місяць, не пропускаючи жодного дня, то заплатити доведеться приблизно від 1 тисячі до 1,5 тисяч гривень. Хоча, звісно, є розцінки і значно вищі.

До речі, прогулювати комунальні садочки без вагомих приводів не рекомендуємо. Нагадаємо, що згідно зі змінами, внесеними до законодавства у 2021 році, дитину можуть відрахувати з дошкільного навчального закладу у разі невідвідування його протягом двох місяців підряд без поважних причин. Раніше місця зберігалися за дітьми попри будь-які терміни пропусків.

Хто має пільги

Деякі мешканці столиці мають пільги при сплаті за харчування дітей у садочках. До них належать сім’ї, які мають трьох і більше дітей, – вони оплачують 50% від повної вартості.

Повністю звільнені від оплати діти дошкільного віку із сімей, у яких сукупний дохід на кожного члена не перевищував рівня прожиткового мінімуму, а також діти-сироти та дітки з інвалідністю. Окрім того, безкоштовно харчуються діти з числа внутрішньо переміщених осіб та постраждалі внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів. Додаткові пільги встановлюються щороку для дітей киян-учасників АТО та інших.

Заплатити за харчування онлайн на iPay.ua

Невдовзі батьки отримають нові платіжки за дитячі садки. Проте зовсім не обов’язково шукати додатковий час, йти з паперовим рахунком до каси банку та вистоювати у черзі. Заплатити за послуги з харчування дитини простіше і швидше через інтернет за допомогою сервісу iPay.ua. На сторінці послуги потрібно лише ввести прізвище дитини, обрати номер свого садочку та групи, вибрати серед запропонованого списку ім’я свого малюка та зазначити суму до сплати.

На сайті iPay.ua є можливість розрахуватися за харчування у будь-якому зі 570 комунальних садочків Києва. А якщо все ж ви не знайшли потрібного, можна скористатися послугою оплати рахунків за реквізитами. Реквізити дошкільного закладу зазвичай легко знайти на паперовій квитанції.

Нагадаємо, що за допомогою iPay.ua також можуть платити за дитячі садки і мешканці багатьох інших міст з усієї України. Обирайте потрібний за посиланням та забудьте назавжди про черги.

Читайте також: Оплата комунальних послуг у Києві: все про зміни в рахунках

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись