Skip to main content

Де дадуть кредит якщо маєш погану кредитну історію в Україні ?

Post date Post count 781
Поділитись

Найпоширеніша причина відмови у позиці — погана кредитна історія. Банки обов’язково перевіряють минуле клієнта, перш ніж ухвалити рішення про видачу грошей.

Всі дані про нинішні та попередні кредитні зобов’язання позичальників зберігаються в Бюро кредитних історій. Якщо людина мала прострочення з виплати позики, фінансова установа не поспішає схвалювати її заявку. У такому разі отримання кредиту стає завданням “із зірочкою”. Проте, в Україні цілком реально отримати позику навіть з неідеальною кредитною історією. Дізнаймось, які фінансові установи готові йти назустріч клієнтам із “поганим минулим”.

Що таке кредитний рейтинг


Під час розгляду заявки банк завжди оцінює кредитний рейтинг клієнта. Він формується на основі даних про минулі та теперішні кредити: кожна вчасно виплачена позика підвищує рейтинг, а кожне прострочення — невблаганно тягне донизу. Іншими словами, кредитний рейтинг — це репутація позичальника у світі кредитування.

Немає чітких загальноприйнятих правил, який рейтинг не дозволяє отримати кредит. Кожна фінансова організація має свою політику і своє бачення. Тому, якщо ви не отримали позику в одному банку через низький кредитний рейтинг, це не означає, що вам не дадуть гроші в іншій фінустанові.

Від чого залежить кредитний рейтинг


На формування кредитного рейтингу впливає кілька факторів:

  • Наявність відкритих кредитів. Якщо ви вже маєте заборгованість перед банком, ваш рейтинг падає.
  • Прострочення виплат. Якщо ви трохи прострочили один платіж, це не вплине на рейтинг. Але якщо прострочення регулярні, це знижує вашу фінансову благонадійність в очах кредитора.
  • Невиплачені позики. Повислі кредити, за якими ви давно не платите, негативно впливають=”” на рейтинг.
  • Несплата аліментів. Розглядається як невиконання вами фінансових зобов’язань.
  • Дострокове погашення кредитів. Якщо ви раніше закриваєте кредит, це невигідно для банку.

У яких випадках дають кредит у банку


Більшість українських банків не хочуть ризикувати та давати кредит людині з поганою кредитною історією. Проте, низка банківських установ все ж готова дати шанс позичальникам з низьким кредитним рейтингом, розуміючи, що не кожен з них — злісний неплатник. Але банку потрібні гарантії повернення грошей від потенційно проблемного клієнта, тому отримати позику ви зможете в одному з наступних випадків:

  • Ви маєте стабільний грошовий дохід. Вам потрібно буде надати кредитору документ, що підтверджує доходи.
  • У вас є поручитель. Якщо за вас поручиться людина зі стабільними доходами та гарною кредитною історією (родич, колега чи друг), банку буде простіше схвалити вашу заявку.
  • У вас є майно. Квартира або автівка, що належить вам, може виступити як застава. Це ризикований варіант для позичальника, але банк у такому разі спокійний: при несплаті майно покриє заборгованість.

При цьому позика з поганою кредитною історією, як правило, передбачає підвищені відсотки та короткі терміни кредитування. Якщо ви звертаєтеся до організації вперше, сума кредиту буде спочатку невеликою. Але, якщо ви повернете гроші вчасно, надалі буде простіше отримати нову позику.

У яких випадках дають кредит у МФО

МФО відомі своєю лояльністю: такі організації мають практично стовідсоткове схвалення заявок на кредит. На ринку українського мікрокредитування висока конкуренція, тож фінустанови готові надати шанс практично кожному. У яких випадках дають кредит МФО:

  • Ви маєте постійний грошовий дохід (його не потрібно підтверджувати довідками).
  • Ви можете надати контакти довірених осіб (колег, родичів).
  • На вас не подавали до суду через невиплачений кредит.
  • У вас немає судимості.

Якщо ваш кредитний рейтинг не є ідеальним, і вам відмовляють у банках, завжди залишається шанс отримати позику від МФО. Підберіть оптимальний для себе варіант через ipay.ua : на сайті представлений широкий вибір МФО, які висувають мінімальні вимоги до позичальників.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись