Skip to main content

Чи будуть відключення світла восени

Post date Post count 1493
Поділитись

Чого чекати українцям під час нового опалювального сезону

Минулий осінньо-зимовий період став справжнім випробуванням як для людей, так і для бізнесу в Україні. На сьогоднішній день тривають роботи з відновлення на багатьох теплових та гідроелектростанціях, спрямовані на повне відновлення їхньої функціональності перед настанням нового опалювального періоду, коли попит на електроенергію підвищиться. Та чого очікувати восени? Чи будуть масові відключення? Чи вдасться енергетикам підготуватися до різних сценаріїв?

Стан енергетичної системи України

Електрооб’єкти в Україні все ще потребують відновлення після минулорічних обстрілів. Про те, що осінь-зима нового сезону може бути ще складнішою, заявляють енергетики і це підтверджують експерти ринку. Основний ризик – повторні атаки на інфраструктуру. 

“Імовірність нових атак на енергетику вкрай велика і тоді аварійні ситуації та відключення неминучі. Однак точно оцінити чи спрогнозувати, якою буде ситуація, зараз неможливо”, –  кажуть в уряді.

Щоб максимально підготуватися до нового сезону, Укренерго закликає економно використовувати електроенергію вже зараз:

  • охолоджуйте приміщення за допомогою кондиціонерів не нижче 23˚С;
  • не вмикайте потужні електроприлади або не користуйтеся ними в один час;
  • використовуйте електроприлади в ранкові чи нічні години доби;
  • не забувайте вимикати світло, коли виходите з приміщення.

Інші фактори, які можуть похитнути стабільність енергетичного сектору

Основною запорукою стабільності роботи енергетичного сектору є своєчасна оплата за спожиту електроенергію споживачами та проведення інших оплат за розподіл електроенергії, передбачених законодавством.

Тож вчасна оплата за електроенергію допомагатиме утримувати мережі в задовільному стані. Здійснити розрахунок за надані комунальні послуги можна онлайн на iPay.ua – це швидко, зручно та безпечно.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись