Skip to main content

Безпека онлайн-платежів. Що таке сертифікат PCI DSS?

Post date Post count 760
Поділитись

Цьогоріч сервіс iPay.ua отримав сертифікат стандарту безпеки PCI DSS актуальної версії v3.2.1

Для iPay.ua безпека даних користувачів — на першому місці. Тому захист вашої персональної інформації забезпечується відповідно до вимог міжнародного стандарту Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Сервіс щорічно проходить перевірку незалежними аудиторськими організаціями для підтвердження сертифікації. У 2024 році iPay.ua в черговий раз отримав оновлений сертифікат PCI DSS версії v3.2.1.

Що таке сертифікат PCI DSS

Payment Card Industry Data Security Standard — це міжнародний Стандарт Безпеки Даних Індустрії Платіжних Карток, що є загальноприйнятим у європейських країнах. Стандарт був розроблений Радою PCI SSC (Payment Card Industry Security Standards Council), яка встановлює правила “безпечної гри” для компаній, які передають, зберігають та обробляють дані власників банківських карток. Серед засновників Ради — платіжні системи Visa, Mastercard, American Express та ін.

Стандарт PCI DSS включає 288 критеріїв перевірки, які об’єднані у 12 груп вимог, що висуваються до захисту платіжних даних. Перевірку на підтвердження сертифікації необхідно проходити щорічно.

Про що говорить наявність сертифіката PCI DSS

Сертифікація за стандартом PCI DSS свідчить про те, що сервіс iPay.ua відповідає вимогам міжнародних платіжних систем щодо захисту даних платіжних карток та безпечної обробки платежів. Таким чином, користувачам iPay.ua гарантується безпека карткових даних та збереження коштів при здійсненні платежів через сервіс.

Ви можете сміливо сплачувати за послуги та товари, не остерігаючись шахрайства, адже сертифікація PCI DSS підтверджує, що ваші гроші у безпеці на кожному етапі платежу.

Як iPay.ua захищає дані клієнтів

iPay.ua піклується про безпеку ваших коштів, вживаючи всіх можливих заходів. Крім регулярної сертифікації за стандартом PCI DSS, ми також впроваджуємо додаткові рішення для захисту персональних даних:

  • Стоп-лист. Перед безпосереднім переказом коштів з картки користувача через iPay.ua система перевіряє, чи картка не внесена до стоп-листа. У стоп-листі містяться дані про картки, що заблоковані через їх втрату власником. Якщо перевірка показує, що картка втрачена — запит на транзакцію відхиляється, що унеможливлює несанкціоноване використання банківської картки третіми особами.
  • Відповідність стандартам ISO. Ми зберігаємо та обробляємо ваші персональні дані відповідно до вимог міжнародних стандартів ISO до інформаційної безпеки та менеджменту якості. Це не дає шансу зловмисникам вкрасти вашу конфіденційну інформацію.
  • Використання протоколу HTTPS. Ми використовуємо розширення протоколу HTTP для безпечної передачі даних. Завдяки захищеному з’єднанню шахраї не можуть отримати доступ до паролів та даних платіжних карток користувачів. Перевіряйте адресний рядок у вашому браузері при вході на iPay.ua: перші символи вебадреси мають відображатися у вигляді https:// (не http://).

Переваги PCI DSS STANDARD версії v3.2.1

Нова версія стандарту PCI DSS, v3.2.1, вдосконалює захист ваших карткових даних. Вона включає оновлені вимоги та рекомендації, що відповідають сучасним кіберзагрозам та запитам у сфері безпеки онлайн-платежів. Дотримання вимог актуальної версії стандарту PCI DSS дає змогу забезпечувати ще більшу надійність кожної транзакції.

Сплачуйте безпечно з iPay.ua!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись