Skip to main content

Чинні тарифи на газ для населення у 2024 році

Post date Post count 697
Поділитись

Станом на червень 2024 року ціни на “блакитне паливо” залишилися на попередньому рівні. Не змінилися тарифи як за споживання, так і за розподіл

Скільки коштує куб газу

Наразі всі 12 газопостачальників в Україні не змінили чинні тарифи на газ для побутових споживачів. Як і раніше, розцінки на “блакитне паливо” складають від 7,70 до 9,99 грн за 1 кубометр — залежно від підприємства. Сім з 12 постачальників продають енергоресурс за ціною нижче 8 грн і лише п’ять компаній — за ціною вище 8 грн.

Для клієнтів НАК “Нафтогаз”, що обслуговує більш ніж 98% споживачів в Україні, один куб “блакитного палива” коштує 7,96 грн. Компанія керується мораторієм на підвищення розцінок до завершення воєнного стану.

До якого числа буде дійсна ціна

Чинні тарифи діятимуть принаймні до кінця квітня 2025 року. Лише дві невеликі газопостачальні компанії (“ЕРУ ЛЮДЯМ” та “Галнафтогаз”) зазначають на своїх вебсайтах, що річна ціна на “блакитне паливо” лишається незмінною до серпня 2024.

Скільки коштує транспортування 1 кубу газу

Крім оплати рахунків за постачання газу, українці мають сплачувати ще й за доставку енергоресурсу. Станом на 2024 рік тарифи на розподіл залежать від регіону та постачальника послуги. Мінімальна ціна за транспортування 1 кубу енергоресурсу становить 0,32 грн (компанія “Київгаз”), а максимальна — 2,46 грн (компанія “Газпостачсервіс”).

Нарахування оплати за доставку “блакитного палива” здійснюється на основі даних про споживання за попередній газовий рік (період з 1.10 одного року і до 30.09 наступного).

Як оплатити газопостачання та доставку газу

Швидко та зручно сплатити за газ можна на iPay.ua. Для цього не потрібна реєстрація — достатньо вказати особовий рахунок по споживанню або розподілу (ці дані є у паперових квитанціях). Система автоматично підтягне доступні нарахування по вашій адресі, і ви зможете оплатити рахунок карткою будь-якого банку.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись