Skip to main content

Як придумати надійний пароль і не забути його

Post date Post count 3917
Поділитись

Правила, які допоможуть вберегти особисті дані від зловмисників

Захист особистої інформації сьогодні – те, що має знати та вміти кожен. Надійний пароль – це один із перших факторів, який може вберегти ваші дані. 

Розповідаємо, як придумати надійний пароль, чого не варто робити при створенні та як його не забути.

Чого не варто робити

  • Використовувати один пароль для усіх облікових записів.
  • Використовувати пароль, який збігається з логіном. 
  • Застосовувати прості варіації одного паролю. Якщо вас звати Олег, не варто використовувати для різних сайтів паролі «Oleg1», «Oleg2».
  • При створенні пароля не використовуйте загальнодоступну інформацію про вас. Наприклад, номер вашого телефону, дата народження чи ініціали збільшують ймовірність злому вашого аккаунта зацікавленою особою.
  • Придумувати паролі із загальновживаних слів. Існують спеціальні програми перебору паролів, які застосовують усі словникові слова по черзі, щоб знайти саме те, яке відкриє доступ до ваших даних.

Як створити надійний пароль

  • Придумайте окремий пароль до кожного з облікових записів. Можна скористатися генератором / менеджером паролів, який самостійно згенерує набір унікальних символів для вас (Наприклад, KeePass, LastPass чи 1Password)
  • Надійний пароль може містити символи як у верхньому регістрі (F, K, W …) так і в нижньому (f, k, w …), а також спеціальні символи (@, $, *, ^, і тд.). 
  • Оцініть важливість інформації в обліковому записі та частоту користування нею. В залежності від цього можна придумати фразу і декілька її модифікацій. Наприклад, для безкоштовного музичного сервісу цілком підійде «2BeORnotTobe2». А для інтернет-банкінгу чи основної email-адреси краще обрати «!!25Veni&Vidi&Vici19», адже він складніший і надійніший.

Як запам’ятати складний пароль

Після створення довгого і надійного пароля, може виникнути питання, як його запам’ятати або зберігати. Для цього існують спеціальні менеджери паролів для їх безпечного збереження в надійно зашифрованому вигляді. Запам’ятати потрібно буде всього один – той, який відкриває доступ до програми.

Якщо ви здійснюєте онлайн-платежі на iPay.ua та не можете згадати свій пароль до особистого кабінету, ви завжди можете натиснути  кнопку «нагадати пароль» на сторінці входу і зможете швидко відновити доступ за допомогою e-mail або номера телефону, вказаних при реєстрації.

Створюйте надійні паролі та здійснюйте зручні та безпечні онлайн-платежі на iPay.ua!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись