Skip to main content

Що робити, якщо під час війни закінчився строк дії банківської картки

Post date Post count 16379
Поділитись

Як продовжити строк дії чи перевипустити картку 

З початку війни багато користувачів платіжних карток зіштовхнулися із закінченням їх строку дії. Однак відвідати відділення у воєнний час не завжди можливо, а в зонах бойових дій це небезпечно для життя. 

Національний Банк України повідомляє, що наразі у власників карток з закінченим строком дії є два виходи: автоматичне продовження та випуск віртуальної картки.

Автоматичне продовження строку дії картки

Чимало банків самі продовжили строк дії карток (на 2, 3 чи 6 місяців). До деяких – клієнту доведеться звертатися з таким запитом індивідуально

До прикладу, ПриватБанк, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Ощадбанк продовжили дію карток на 180 днів автоматично. Потреби в перевипуску таких карток немає – ними можна продовжувати користуватися без обмежень як для оплати товарів та послуг, так і для зняття готівки. 

Дізнатися детальніше про таку можливість можна на офіційному сайті вашого банку або в службі підтримки.

Випуск віртуальної картки 

Віртуальна картка – це набір реквізитів без фізичного носія (пластику), тобто її не можна буде взяти в руки чи покласти в портмоне. Однак загалом вона схожа зі звичайною картою: має номер із 16 цифр, термін дії та CVV-код. Також її можна додати в гаманець Google Pay або Apple Pay для швидких розрахунків і за потреби зняти з готівку в банкоматі за QR-кодом. 

Віртуальну картку можна випустити через мобільний додаток банку. Про те, чи доступна така опція, уточнюйте в службі підтримки вашого банку.

Платежі на iPay.ua карткою, в якої закінчився строк дії

Сервіс iPay.ua також входить у положення користувачів в умовах воєнного часу. Якщо у вашої картки закінчився строк дії, але ви хочете здійснити платіж на iPay.ua, ви можете це зробити без потреби перевипуску картки. Платіж буде успішним, якщо ваш банк продовжив дію вашої картки.

Бережіть себе та надавайте перевагу онлайн-платежам, щоб не наражати себе на небезпеку під час війни!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись