Skip to main content

Електронні квитанції — сучасна та надійна альтернатива паперовим рахункам

Post date Post count 171
Поділитись

Електронна квитанція має ту ж саму юридичну силу, що і паперова. При цьому ви у будь-який момент можете перетворити цифровий рахунок на звичайний паперовий — просто роздрукувавши його

Електронна квитанція — зручний інструмент у сучасному світі платежів. Цифровий рахунок підтверджує оплату товару чи послуги та суттєво спрощує процеси зберігання та обліку платіжної інформації.

Особливості електронних квитанцій

Електронна квитанція — це цифровий документ, що підтверджує факт оплати або проведення транзакції.

Основні особливості електронних квитанцій:

  • Цифровий формат. Квитанція створюється у вигляді електронного документа, який можна зберігати на комп’ютері, смартфоні або іншому пристрої.
  • Миттєва генерація квитанції. Після того, як користувач здійснює оплату за товар чи послугу через платіжний сервіс, система автоматично генерує електронний рахунок.
  • Детальна інформація у квитанції. Електронний рахунок містить всі деталі операції: дата і час платежу, сума, отримувач платежу, номер транзакції тощо.

Чому цифрові рахунки такі ж надійні, як і паперові

Електронні квитанції мають таку ж правову силу, як і паперові документи. Вони підтверджують факт здійснення платежу і можуть бути використані для документального підтвердження транзакцій.

Цифрові рахунки, які отримує користувач після оплати через платіжний сервіс, захищені сучасними технологіями безпеки (шифрування даних, захист від несанкціонованого доступу тощо). Це забезпечує конфіденційність і цілісність інформації, що міститься у квитанціях.

Переваги електронних квитанцій

  • Ідентичність з паперовими квитанціями. Електронна квитанція містить ту ж важливу інформацію, що і паперова квитанція: про дату, суму платежу, отримувача та ін.
  • Зручність та доступність. Цифрові квитанції можна зручно зберігати на електронному пристрої та з легкістю пересилати електронною поштою. За необхідності їх можна роздрукувати в будь-який момент.
  • Безпечне зберігання. Цифрові рахунки можуть бути збережені у хмарних сервісах або на віддалених серверах, тому власник не втратить їх навіть у випадку поломки або втрати пристрою.
  • Довговічність. Оскільки електронні квитанції зберігаються у цифровому форматі, вони не піддаються фізичному зносу та не пошкоджуються, тож не втрачають якості з часом.
  • Екологічність. Використання цифрових чеків дає змогу зменшити споживання паперу, що сприяє збереженню природних ресурсів.

Як отримати квитанцію при сплаті на iPay.ua

Після здійснення будь-якого платежу на iPay.ua ви миттєво отримаєте електронну квитанцію, що підтверджує вашу оплату. Ви самі вирішуєте, що робити з цифровим чеком:

  • Зберегти на вашому електронному пристрої.
  • Надіслати на вказаний вами e-mail.
  • Надіслати будь-якому користувачу у зручний для вас месенджер (Viber або Telegram).

Також ви можете зручно зберігати всі ваші квитанції в особистому кабінеті на iPay.ua. Для цього потрібно зареєструватися, що займе лише пару хвилин. Зберігаючи електронні квитанції в кабінеті користувача, ви зможете отримати до них доступ в будь-який момент, з будь-якого місця та з будь-якого пристрою. При цьому ваші дані будуть надійно захищені, адже наш сервіс відповідає високим стандартам безпеки.

Зберігайте квитанції зручно й безпечно з iPay.ua!

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись