Skip to main content

Як захистити свою платіжну картку в інтернеті

Post date
Поділитись

Українці все частіше стикаються з незаконним списанням коштів з банківських карт при оплаті в інтернеті. Та насправді є декілька простих порад, які гарантовано допоможуть захистити вашу картку від шахраїв. Читайте та будьте спокійними за власні гроші.

Розголошення даних

Хто б вам не телефонував, чи яке б повідомлення ви не отримали, не повідомляйте стороннім особам будь-які цифри, що стосуються вашої банківської картки. Зв’язуйтесь з банком тільки за тими телефонами, які вказані на картці або на його офіційному сайті – не варто передзвонювати на номери з підозрілих повідомлень на e-mail чи в месенджерах. Навіть якщо там вказано, що ви виграли в лотерею :).

Здійснюйте онлайн платежі лише на перевірених сайтах

Сервіс онлайн платежів iPay.ua гарантує безпеку платежів та відповідає за якість наданих послуг. Всі персональні дані, які використовуються при здійсненні платежу, проходять багатоступінчате шифрування. Спеціальна система захисту 3D Secure захищає від використання карти сторонньою особою. В якості підтвердження платежу ви отримаєте квитанцію на електронну пошту протягом хвилини після сплати.

Не оплачуйте покупки з чужих гаджетів

Робити покупки, заходити на сайт банку або в банківський додаток краще тільки з особистого комп’ютера, планшета чи телефону. Встановіть паролі на всі свої гаджети. Якщо втратите пристрій, на яких був банківський мобільний додаток і куди приходили повідомлення і паролі, терміново телефонуйте в банк. Попросіть відключити від цього номера телефону всі послуги та заблокувати доступ до рахунку з втраченого гаджета.

Не переходьте за сумнівними посиланнями з повідомлень

Ніколи не переходьте за посиланнями з листів і повідомлень в месенджерах від незнайомців. Це може бути шкідлива програма, яка краде персональні дані.

Наприклад, в соцмережі приходить повідомлення від друга з проханням проголосувати за нього в конкурсі. До повідомлення прикріплено посилання або файловий архів. Не варто відразу клікати. Краще подзвонити другу або написати в іншій соціальній мережі і уточнити, чи не спам чи це. Зазвичай за подібними посиланнями і архівами ховаються троянські програми. Вони самі встановлюються на гаджет, крадуть і підробляють ваші дані, в тому числі можуть переводити шахраям гроші з ваших рахунків.

Заведіть спеціальну карту для розрахунку в мережі інтернет

Якщо у вас є спеціальна карта, на якій ви відкрили можливість розрахунку в мережі інтернет, то убезпечити себе від крадіжки можна всього лише зберігаючи на такій карті суму, необхідну для конкретного платежу.

Дотримуйтесь цих простих правил та не хвилюйтесь за безпеку коштів на своїй картці!

Читайте більше цікавих новин на нашій сторінці в Facebook.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись