Skip to main content

«Національний кешбек». Все, що потрібно знати про нову програму

Post date Post count 10409
Поділитись

Кабінет Міністрів України запроваджує програму «Національний кешбек», що надасть українцям можливість отримувати грошову компенсацію за покупки українських товарів.

20 серпня 2024 року на засіданні Уряду було затверджено порядок надання грошової допомоги у рамках програми «Національний кешбек». Програма стартує 2 вересня 2024 року, надаючи громадянам можливість отримувати компенсацію у розмірі 10% від вартості українських товарів, придбаних ними.

Запуск «Національного кешбеку» передбачає два етапи:

  • виробники та продавці через портал «Дія заявку» подають заяви на участь та реєструють переліки товарів.
  • громадяни відкривають спеціальні рахунки для отримання «кешбек». Стежити за сумами нарахованого й виплаченого кешбеку можна буде у застосунку «Дія».

Як працюватиме кешбек?

  • Кешбек нараховуватиметься на спеціальні рахунки, які громадяни можуть відкрити у своєму банку. Для участі у програмі необхідно отримати віртуальну або фізичну карту та активувати послугу у застосунку «Дія».
  • Накопичені за місяць кошти приходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. Наприклад, кешбек за товари, придбані в вересні, прийде на рахунок до 20 жовтня. Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо.
  • Максимальний обсяг кешбеку становить 3000 гривень на місяць. Кошти, нараховані в рамках програми, будуть доступні для використання до 31 січня 2025 року.

На що можна витратити кошти з Кешбеку?

Кошти з «Національного кешбеку» можна буде витратити:

  • На послуги: медичні послуги, спорт, кіно, заклади харчування.
  • На комунальні послуги, транспорт, мобільний зв’язок і інші послуги, в тому числі на iPay.ua.
  • Також можна буде задонатити на ЗСУ та благодійність, або купити військові облігації.

Переваги програми

Перша віцепрем’єр-міністерка — Міністерка економіки України Юлія Свириденко наголосила на важливості цієї ініціативи:

«Кешбек – це не лише підтримка українців, але й стимул для економіки. Він формує додатковий попит на українські товари, що сприяє створенню робочих місць та забезпеченню податкових надходжень. Програма також сприятиме детінізації торгівлі, адже кешбек нараховуватиметься лише на безготівкові розрахунки, які відображаються у фіскальних чеках».

Участь у програмі

Програма є добровільною для покупців, виробників та продавців. Інформація про можливість отримання кешбеку буде доступна на сайті програми або у відповідних торгових точках. Торгові мережі та виробники, які підтвердили свою участь у програмі, зможуть зареєструватися через портал «Дія».

Програма реалізується Міністерством економіки України спільно з Міністерством цифрової трансформації, Державною податковою службою та іншими партнерами, серед яких Ощадбанк, Mastercard та Visa.

Національний кешбек – це новий крок у підтримці української економіки та громадян, що дозволить українцям отримати додаткову фінансову допомогу та стимулюватиме купувати локальні товари.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись