Skip to main content

Транспорт після карантину: чи подорожчає проїзд в Україні та як купувати квитки

Post date
Поділитись

Маршрутки, метро та електрички вже повернулися на дороги України після карантину. Та чи буде життя тепер таким, як раніше? До пандемії? iPay.ua спробував розібратися. Ми склали перелік актуальних для українців транспортних питань та знайшли відповіді на них.

Чи буде дорожчати проїзд у громадському транспорті?

Міністр інфраструктури Владислав Криклій стверджує, що ні. Вартість проїзду залишатиметься незмінної як у міських автобусах, тролейбусах, трамваях, так і у потягах «Укрзалізниці».
Проте не всі з цим погоджуються. Зокрема, видання Delo.ua наголошує, що у випадку жорсткого контролювання кількості пасажирів у транспорті більшість приватних перевізників будуть змушені підняти ціни, бо інакше просто не зможуть вижити. Нагадаємо, зараз згідно з рекомендаціями МОЗ у транспорті дозволено перевозити кількість пасажирів, яка відповідає кількості місць для сидіння.

Чи зникнуть маршрутки?

Після історії у Броварах про необхідність реформування сфери приватних перевезень заговорили ще голосніше. За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, зараз його міністерство розробляє по реформуванню сфери приватних перевезень законопроєкт, але поки що невідомо, коли його буде представлено. Крім того, Криклій в інтерв’ю виданню DW підкреслив, що реформа приватних перевезень – це довгий та кропіткий процес. Тому відповідь очевидна: маршрутки залишатимуться разом з нами ще деякий час точно.

Як оплачувати проїзд у транспорті? Чи сталися тут якійсь зміни?

Зміни дійсно сталися. Через пандемію коронавірусу зараз у тренді все безконтактне, у тому числі проїзд. Столичне метро вже наголосило, що продавати жетони більше не буде. Відтепер проїзд у підземному транспорті, а також фунікулері можна сплачувати лише за допомогою електронного квитка (KyivSmartCard) або власного смартфона.

Де придбати електронний квиток?

На станціях метрополітену або у Т-кіосках. Електронний квиток буває одноразовий (призначений на одну поїздку) та багаторазовий. Багаторазовий необхідно постійно поповнювати на певну кількість поїздок. Для цього можна використовувати спеціальні сервіси, такі, як iPay.ua. Все, що потрібно – відвідати сайт, ввести номер своєї KyivSmartCard, кількість поїздок та реквізити своєї банківської карти для оплати. Зареєстровані користувачі сплачують без необхідності постійно вводити реквізити. То ж для них процес поповнення швидший, триває не більше 1 хвилини.

Тож нас чекають великі зміни в сфері інфраструктури. Та ми сподіваємось, що вони будуть лише на краще, і з iPay.ua ваші поїздки будуть вигідними та комфортними.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись