Skip to main content

iPay.ua: особливості оплати рахунку за реквізитами

Post date
Поділитись

Сьогодні, коли потреба в оплатах не виходячи з дому зросла в рази, особливо актуальною стає послуга оплати рахунку будь-якої компанії за реквізитами, завдяки якій можна розплачуватися за придбані товари чи послуги з підприємствами (магазинами, супермаркетами, організаціями), перераховуючи кошти зі своєї платіжної картки на розрахунковий рахунок підприємства.

Якщо на перший погляд ця процедура здається вам складною, ми допоможемо розвіяти сумніви. Читайте покрокову інструкцію з деталями по здійсненню оплати.

Як оплачувати рахунки за реквізитами підприємства за допомогою онлайн-сервісу iPay.ua

Для початку вам потрібно обрати, як ви будете здійснювати платіж:

  • без реєстрації в особистому кабінеті – тоді одразу можете переходити на сторінку оплати
  • з реєстрацією акаунту в особистому кабінеті. Це дасть вам можливість
    прикріпити платіжну картку і використовувати її надалі без введення даних, крім CVV2/CVC2 коду, отримувати квитанції на електронну, а також на домашню адресу та переглядати архів платежів. Після реєстрації та входу в особистий кабінет також можете переходити на сторінку оплати рахунку за реквізитами.

Отже, ви вже на сторінці оплати. Для початку потрібно заповнити поля, що допомагають ідентифікувати вас і вашу платіжну картку (поля знаходяться в лівій частині онлайн-форми):

  • Ваше прізвище, ім’я, по батькові
  • Номер вашого телефону
  • Номер картки – 16-значний код, вказаний на лицьовій стороні вашої картки
  • Термін, до якого вона дійсна (дата вказана на лицьовій стороні вашої картки)
  • CVV2/CVC2 код (останні 3 цифри на зворотній стороні вашої картки)

Після цього потрібно перейти в праву частину онлайн-форми, глянути на рахунок, який надали вам для сплати і внести вказані на ньому дані підприємства або фізичної особи в залежності від того, кому належить розрахунковий рахунок, на який ви перераховуєте платіж:

  • Назва підприємства або ПІБ одержувача
  • Унікальний код юридичної особи, який складається з 8 знаків. Йому передує абревіатура ЄДРПОУ або ідентифікаційний номер платника податків фізособи, який складається з 10 цифр та має назву ІНН
  • Міжнародний номер банківського рахунку (IBAN), який змінив традиційний розрахунковий рахунок. Він складається з 29 символів, перші 2 символи – букви коду держави (для України – UA), далі – контрольний розряд, код банку та номер рахунку. Приклад: UA173000010000032003102901026
  • Призначення платежу. У цьому полі необхідно вказати предмет оплати: придбаний товар, надана вам послуга, взятий вами кредит і т.д., а також вказати номер виставленого вам рахунки або кредитного договору;
  • Сума платежу, при введенні якої ви можете одразу побачити розмір комісії за його проведення (складає 2% + 4 грн від суми платежу)

Після цього натискайте зелену кнопку “Виконати платіж” та підтвердіть здійснення платежу відповідно до вимог вашого банку (скоріш за все, вам на телефон надійде пароль, який потрібно буде ввести у відповідне поле не сайті).

Ось і все! Ви успішно здійснили платіж! Якщо ви попередньо не реєструвались на сайті, у вас буде можливість завантажити квитанцію онлайн.

Крім здійснення переказів за реквізитами, на сайті iPay.ua ви можете здійснити і багато інших видів платежів: за комунальні, поповнення мобільного та інтернету, різні види грошових переказів і т.д.

Підпишіться на Facebook iPay.ua та стежте за інформацією про оновлення сервісу та цікавими матеріалами.

Підписатися
Оцінити:

Поділитись